Nuffnang

Facebook

Hebatnya dunia Internet..... kita x perlu ke PASAR lg....

Sesungguhnya apa yg berlaku tu mesti ada hikmahnya….. salam takziah buat semua waris @ keluarga targedi Tanah Runtuh Ulu Langat…. Al-Fatihah…. baca al-fatihah dulu br sambung baca blog ni ok…. Amin


Kehidupan kita ni sudah ada ketentuannya…. kita hanya merancang Allah yg mnentukan…. sesungguhnya semua yg berlaku pasti ada rahmatnya…. kita bdoa, busaha jak banyak2 ok…. semoga semuanya berjalan dengan lancar…. Amin…

Entri kali ni sy nak bcerita bekaitan dgn jualan Online… hebat kan sekarang dunia internet ni…. tak payah nak susah2 g kedai bazir minyak keta…. Online saja semua dpt… sy adalah salah seorg di antara pengguna yg menggunakan perkhidmatan jualan online ni….. sy bukannya malas mau p kedai atau apa, ni antara sebab2 ngapa sy beli online :



1) Brg yg sy beli tu, tak bo dpt dsini, (jd sy belila online)
2) Jualan kat internet tu nampak cantik sgt2 (tak bo tahan mesti beli)
3) Murah, kira berpatutan la (klu x beli rugi, buy1 free 1)
4) Semuanya terkini & sensasi (wlaupun mahal, trendy punya pasal)
5) Tak buang masa (pilih2 jak mn yg lawa 2 @ 3hari da dpt)



Jgn fikirkan kebaikan beli online jer… KEBURUKANNYA?????

1) Penipuan (sy pernah jg tertipu….dr segi kewangan, meterial)
2) Keselamatan barang yg dbeli (belum tentu selamat…. dlm proses penghantaran brg pecah)
3) Apa yg kita nampak dlm gambar… x sama mcm yg kita harapkan….
4) Bila kita da buat bayaran brg x smpi??? Amcm??? (simpan semua transaksi pembelian smpi dpt brg k… )



Ni je yg sy dpt senaraikan…. ni antara pengalaman ms sy beli online la… klu kita tertipu jgn susah hati ok…. kita masih ada undang2 yg penting transaksi pembelian mesti simpan…. Bo buat report POLIS, tapi cerita RM120 korang nak ke sibuk2 buat report POLIS, kecoh jer….. apa bo buat da kena tipu kan??? jgn susah hati, duit da kena tipu…. & kita tak nak pisang berbuah dua kali @ kita kesian kat org lain tak nak diaorg pun kena tipu sm… kita buat la Aduan di TRIBUNAL PENGGUNA…. dgn harapan org yg tipu kita tu dpt HUKUMAN yg setimpal…. mana tau duit kita bo dpt semula sapa tau kan….. tp klu da smpi RM2000+++ mcm beli IPAD2 (saja nak mention "IPAD2") buat la report POLIS, byk tu…. klu org mcm sy ni RM2000++++ tu byk tu…. kita sebagai pengguna ni jgn jadi BODOH…. gunakan apa yg kita ada ok… ni cuma saranan sy utk korang ok…. nak ikut bo, tak ikut… pun taka pa (adaku kesah)hahahha…



Ni sy nak kongsi sikit kepada org2 Kota Kinabalu Sabah, yg tinggal area Jln sepanggar & Jalan Sulaman…. berita gembira utk u all semua, kita tak yah susah2 lagi nak gi PASAR…. now PasarONLINE da ada…. Just beli RM3 ke atas… penghantaran percuma terus ke dpn Pintu umah anda…. Fuyooo…. www.alhudaenterprise.com/pasaronline mudahkan zaman sekarang ni.... Jap, jap… jap… ko sibuk2 tgk website tu ko masak ke??? Ahhahah…. Okla smpi sini dulu utk hari ni ok…. bye….

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini