Nuffnang

Facebook

Pengembaraan Di KOta Singa Episod 2

akhirnya dpt juga update Pengembaraan di KOta Singa Episod 2 ni.... sori ya kpd yg tertunggu2... jom tgk apa yg sy nak cerita.... kepada sesiapa yg blm baca Episod 1, bo klik Episod1 ... baca dulu episod satu br best bc episod 2.... ok...

Hari Kedua da tiba, klu kamu tgk entry saya sebelum ni, bertajuk Terbayang percutian di US (bo klik utk baca), ini la tempatnya UNIVERSAL STUDIOS Singapore at Resort World Sentosa… best sgt2… seharian d sana rasa x mau balik tapi kaki da sakit tak larat da nak jalan…. adoi… walaupun kaki sakit tetap juga bejalan sbb tak nak ada satu pun tempat yg tertinggal…. ahahhah, ok jom ikut saya mengembara melalui gambar2 ok…..

ila tgk gambar pertama ni, mesti teruja nak p sana kan..... best, bola kat belakang ni kira mercu tanda US ni la, tak sah klu tak ambik gambar kat sini... ehehhe
Kini kita berada d kota ciptaan manusia ni.... yg bestnya kat sini kita bo tgk semua org sedang sibuk bjln.... buat hal masing2, ala2 mcm d kota new york gitu.... okla sy nak masuk dlm dulu tgk Monster Rock Muzikal...


lepas da sebok2 tgk Monster Rock Muzikal.... now sy nak g Library New York City... yg bestnya mcm sy betul2 berada d hadapan Library New York City... jgn marah...

Silver Screen


Now sy mau naik taxi dulu p cari kartun2 kat US ni... jom ikut sy


kan da jumpa, ni En. Frankenstein
& En. Joker sy tak berani dekat......

sebenarnya.... sy takut dgn benda besar mcm ni, tp demi nak ambik gambar.... bila lagi kan...

mana lebih cantik aku atau dia.... mesti la aku kan..... jgn marah ok

ni nama dia Betty Boop... cun kan


Kunfu Panda....


Tengah beratur nak tgk cara pembikinan filem (hujan, ribut, kebakaran, kapal tenggelam) dr dekat.... kenangan kat sini.... smpai ada yg mnagis tekejut


Now da smpi kat SCI Fi City...


takut ambik gambar tp mau....


ni sy memang x berani main.....


ni salah satu maskot kat sci Fi City

Now da smpi d Egypt


cantikkan.... tp sebenarnya dia adalah watak jahat





Statues Of Ancient Egypt







Makan2 nasi brani singapo d Egypt.... utk pengetahuan semua, anak buah sy ni tak mkn nasi, tp masa km kat sini... dia mkn pulak nasi brani.... syg anak buah angah

Semua org tgh menikmati mknan d Kota Egypt

penatnya mengembara kan??? nanti kita sambung lg pengembaraan d Univesal Studio Singapore ni ok..... sbb sy nak g mkn jap.... lapar bila tgk gambar kat atas tu... ehehhe jumpa lg d episod Pengembaraan Di KOta Singa Episod 3..... tunggu

utk tgk Episod 3 bo klik Episod 3

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini