Nuffnang

Facebook

Makanan + Senang hati = GEMUK


jgn silap ya ni bkn party birthday saya.........

MAKANAN ITU MENGEMUKKAN betul ka???? tp bagi sy bkn salah mknan... salah kita x pandai kontrol kuantiti mknan yg kita mkn.... sy seorg yg suka mkn.... mkn KFC, MKN Mcdonald, mkn nasi dgn asam pedas... now mknan kegemaran sy nasi dgn sayur (kacang pancang & kubis).... kata org tgk bdn la.... sy tak la gemuk sgt, tp klu tak kontrol mkn... bo juga jdi gemuk.... pd pendapat sy bkn mkanan penyebab kit ajd gemuk... sbb kita selalu hapi pun kita bo jadi gemuk..... itu pendapat sy la.... sbb sy x juga mkn dlm kuantiti yg byk, tp kehidupan sy yg buat sy hapi & gembira.... bila hati rs senang...bdn pun senang..ehehhe ni pendapat sy jgn ada pulak yg marah..... cerita pasal mkn2 ni kan..... mula dr hari ni (jumaat) 15.10.10, setiap hari jumaat ada jamuan mkn dtmpt sy bekerja (bayangkan la setiap jumaat).... ni jawabnya mkn lg.... ditambah lg dgn kegembiraan berkumpul ramai2 (hapi)..... tambah la menjadi2 badan ni..... siapa2 yg ada tips utk turunkan berat badan dgn cara yg mudah & cepat.... bo bgtau sy..... sy bkn mau kurus sgt, cuma mau mgurangkan berat bdn....ehheheh... kata org sedap2 mata memandang je.... ehehehe... tgk la betapa senangnya hati sy bkerja d tmpt sy bkrj sekarang.... walaupun sakit.... hati tetap hapi.....











Nuffnang

Jom Share BLOG dsini