Nuffnang

Facebook

ye ye ye besok raya

Rindunya mgarang cerita yg mgarut2 d blog ni, tp khas buat tatapan semua pbaca.... sy bharap kamu enjoy bila baca blog ni ok..... x sangka.... kita semua da hampir ke penghujung Ramadhan... mlm ni adalah mlm takbir (mlm raya), bg seluruh umat islam.... Selamat menyambut hari raya aidilfitri..... ampunkan segala salah & silap sy mahupun yg dsedari @ yg x dsedari...... byk kejadian yg blaku sepanjang ramadhan ni, antaranya kadang2 sy buka puasa sendiri2, ala tu da biasa, dulu masa bujang2 pun buka puasa sendiri2 juga, tp bila da bdua ni, klu buka puasa sendiri2 tu janggal rasanya, tp apa nak buat geng sy tu mencari rezekikan.... apa nak buat tuntutan bkerja kan..... disini sy mau cerita semua aktiviti sy semasa Ramadhan & menjelang Syawal.... sebelum tu nak pesan sikit, mlm ni mlm terakhir sebelum raya.... jgn lupa BAYAR ZAKAT RM6.80seorang.....


SABAH POrt Buat Majlis buka puasa & solat terawih bersama TYT..... setiap tahun diadakan majlis mcm ni, tp artis jemputan tu lain2 setiap tahun, oleh kerana artis jemputannya TYT, sy & kak elina, buat pertama kalinya dtg utk memeriahkan majlis.... best juga la mcm hari raya tp.... ni aku nak mngumpat sikit (abis sudahkan bulan ramadhan)... ada yg dtg tu berpakaian selekeh..... hanya kak elina & sy jak yg tau ehehehhe.... tahun depan x tau lg dpt dtg ka tidak, klu wajib tepaksa la.....



ni yg dr hujung..... dperkenalkan tuan punya BLOG, Datin Aminah (finance
Department), Kak Yati (dr Sandakan Port) & yg paling hujung yg nakal sikit tu Fazillah (finance department)



ni la org kuat dsebalik tabir majlis ni, klu u all nak tau dia ni bujang lg, mula la aku ni mau mcarikan jodoh buat dia.... ehehehhe (sori ah geng, gurau 2 je)... tp sapa2 yg mau bkenlan bo ba x salah ehehheeh



Now time to shopping, bilang org setahun sekali kita melaram kan apa salahnya..... da mula shopping.... beli baju raya... tahun ni sy main beli je baju raya, mls mau mjahit..... ehehhehhe



baru ni sebelum 31ogos sy balik kg sbb nak buat kuih tat, kegemaran ramai..... utk pengetahuan semua selalunya kuih tat ni kami x sempat hidang pun, semua da tapau, utk bawa balik...... tahun kami buat byk sikit, supaya semua org bo merasa ke sedapannya bak kata kakak sy yummy..... sapa2 yg mau rasa jemput la dtg ke rumah..... jgn lam bat selagi stok masih ada.... eheheh mcm sale pulak....



org suruh beli mentega 10 tin kami p ambil 12 tin..... ehehheh nasib baik tu casher x marah...... kamu pernah beli mentega begini byk???? mesti x pernahkan.... tp yg lebih byk dr ini mesti pernah kan (mesti ibu beli lg byk dr ni) ehehheh



ni cerita masa km tgh shopping brg2 kuih dgn my adik (AMIN) & my untie (c.nie)... tinggal 6kontena jak tu nenas jenama nona... jd sy suruh adik sy COP dulu takut abis org ambik, sbb km belum tau mau ambik berapa kontena.... adoi gaya dia mCOP tu, org pun takut mau ambik, rupa2nya 4kontena jak yg kami perlukan.... ehehehhe



ni salah satu aksi mcari barang...... x tau la apa yg dfikirnya tu.... atau otaknya sedang menerima arahan.......mau ambik yg mana ya.....mungkin tu dlm hatinya... @ dlm hatinya, gila juga kakakku ni, d servey pun ambik gambar.....ADOI....



waktu2 puasa ni la.. byk betul nafsu mkn, amcm mau kurus ni.... adoi... x apa la x payah tlampau fikir tu, byk sudah org kurus, klu semua org kurus, tiada la org gemuk...ehehehh, ni salah satu mknanan yg ada utk km berbuka puasa.... hapi sgt bila bbuka puasa ramai..... (pisang rebus & kelapa parut + gula) wah.....

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini