Nuffnang

Facebook

Mengimbas kenangan lama.....

daulu...daulu.... masa kecik2 sy ni seorg yg nakal, selalu minta puji, selalu minta perhatian (almaklum jak la budak2 kan), masa sy masuk sekolah tadika.... my daddy jaga sy smpi satu bulan.... bayangkan la.... kesabaran my dad, jaga sy tu.... sy bangga jadi anak dia, wlaupun dulu dia garang, selalu pukul kami adik beradik pakai tali pinggang klu my mom, dia pukul km pakai hanger, semua tu mjadi kenangan yg terindah buat kami..... mungkin klu my dad x pukul kami, x ajar kami.... kami x jadi mcm sekarang ni kan...... i love my mom & my dad so much..... sedih pulak eheheh, sebenarnya sy bkn mau mengimbas kenangan lama bersama my mom & my dad.... sy mau mengimbas kembali mcmana sy bo kenal my first love..... ehehhe dulu sy sekolah pagi & ptg , klu pg sy sekolah melayu (ST GAbriel) ptg sy sekolah agama (SUIS KARAMUNTING).... disini la sy jumpa my first BF..... wah.... namanya, ermmm nanti di akhir entry ni sy bgtau namanya ok.... sebenarnya km tiada niat pun suka antara satu sm lain tp.... org dsekeliling kami yg kenen2 kami..... ala cinta monyet kan biasa la.... ms tu erti cinta sebenar pun x tau.... yg kami tau "kau suka aku atau aku suka kau" tu jak.... (yg penting km tiada la smpi mau buat pilihan objektif @ tanda betul @ salah...ehehhe)....da lama bkawan.... satu hari my dad & my mom tau (kenapatan).... dia tanya anak sapa semua la, smbil menangis2 aku jawab... kawan jak ba..... my parents pun tau jugakan ala budak2, bknnya betul pun..... km tetap kawan smpi la perumahan d kampung karamunting tu d buka, sbb SABAH PORTS mau ambik tu tanah, jadi darjah 6, aku pindah sekolah d ST MONICA (batu 5) kami terpisah.... cuma tel jak la yg mhubungkan kami... kadang2 tjumpa juga la bila sukan sekolah2..... masuk jak tingkatan 1 aku sekolah d (SMK AGAMA SANDAKAN).... km x pernah jumpa, cuma berbual2 melalui tel jak, tu pun klu aku balik dr asrama la.... smpi la satu hari dia mau pindah sekolah d KK.... permintaannya buat kali terakhir sblm dia pindah... dia mau jumpa aku sblm dia p KK.... masa tu tingkata 4 sudah..... kami bjumpa la (mkn2 d FAT CAT)(ms jumpa ni my mom pun x tau, cuma my sister jak yg tau.... sori mummy)..... sekian lama x jumpa byk juga la perubahan..... km terpisah jauh 1 d sandakan, 1 d KK.... jd alat penghubung cuma tel... kad raya, surat2 cinta la sikit2, hadiah ari lahir..... mcm2 lg la.... smpi la kami sama2 belajar d KK, tp x lama... lepas tu dia smbung belajar d semenanjung... sian aku ttinggal d KK... terpisah lg.... kata org jauh d mata dekat d hati.... akhir sekali km sama2 belajar d semenanjung & bekerja d sana.... lepas tu km balik SABAH kawen.... terus menetap d KK smpi la sekarang.... kesimpulannya kamu tau juga kan siapa my first love tu...... saya berterima kasih kepada SHAIKH FADHIL MATTAR yg sudi mjadikan sy suri d laman hatinya..... sy berbangga dapat mejadi sebahagian dr hidupnya..... doakan kebahagian kami kekal selamanya AMIN...... nanti sy cari gambar kami zaman muda2 dulu ok..... dpt idea tulis semua ni dr seorg kawan, yg sy sendiri pun x ingat rupanya.... namanya Hairullah, Kawan sekelas my syg d SRK St Gabriel Sandakan .. Tahun 1995... dia siap ckp mcm ni lagi "aku x sangka ko kawen juga sama c pajeet, hahah", caya la BRO... da jodoh.... doakan kebahagian kami kekal selamanya AMIN......


ni la sekolah tempat kami bjumpa dulu.....(SUIS KARAMUNTING)


byknya kenangan kami d sekolah ni


x lama lagi sekolah ni akan drobohkan, SABAH PORT MAU AMBIL TAPAK TANAH NI....


ni pulak FAT CAT (yg bewajah baru) tempat pertama kami dating (pertama kali dia belanja mkn... tp sy x mkn sbb malu2, sy minum jak) hehehehh

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini