Nuffnang

Facebook

JOHOR : Hello KItty Town & JPO


Assalamualaikum.....

Beberapa bulan yang lepas, aku gi bercuti dengan family ke Johor + Singapore..... Alhamdulillah percutian kami semua berjalan lancar. Sebenarnya banyak tempat-tempat di Malaysia ni yang boleh dilawati.... so jom melancong di dalam blog ni.... JOm.....

Dimana ka tempat yang cantik ni???? Hello Kitty Town


 
Hari pertama : selepas da check in Hotel di Johor..... kami sekeluarga meneruskan perjalanan di sekitar Johor....kami sekeluarga pergi ke Hello Kitty Town...... Tempat ni tidak jauh dr bandar Johor lebih kurang setengah jam perjlnan.....


sebelum masuk kena la bayar tiket dulu....  Hello Kitty Town ni dalam bangunan ok, siap ada aircon lagi.... so tak kira la hujan atau panas.... korang tetap boleh p.....


Ni my adik ipar dengan anak-anak.... emak2 yang lebih2 tau....

 
My untie......


My mom...... Selamat Hari Ibu


King of Hello Kitty Town.......


Memang semua kat dalam ni tempat dia cantik-cantik.... siapa2 peminat hello kitty tu... ba sila la datang.......


My sista..... dengan anak2 dia.....


Rasa tak keterujaan diaorg..... bukan kanak-kanak saja yg teruja..... remaja mcm kak ton pun teruja sangat tau....


Kalau korang datang kat sini.... wajib ambik gambar kat sini ok....


Nampak tak, semua org tengah duduk bersila...... korang rasa apa yang diaorg tengok tu????


Hello Kitty Show........


Selamat Menonton.


Duduk ramai-ramai...... kaki pun rasa nak kebas2.... almaklumla lama sgt la show tu......


bye-bye.......


Farah punya main gembira sangat dapat jumpa Hello Kitty......


Hani.....


Sesi bergambar dengan Hello Kitty..... boleh nampakkan yg paling teruja bukan cucu jer, pacik dengan nenek pun sama hapi


Tempat permainan kanak-kanak..... mak-mak pun boleh masuk juga


 
ni pulak show kedua di tingkat 2.......  Barney show...... bukan main lagi my anak buah, siap menari2 bersama Barney


Emak-emak da penat..... rehat2 dulu..... 

Salah satu permainan di sini.....


Karton BOB the Builder pun ada....


Nasib baik masa kitaorg datang tak ramai sangat org..... so dapat la begambar bersama karton-karton ni, 10x pun takpe......


ok naik keta api beramai-ramai..... satu gerabak tu kitaorg jer...... jgn jeles yer....

Sampai di sini saja saya share percutian kami di HELLO KITTY TOWN..... kalau korang nak datang pastikan korang ada bawa kanak-kanak la, tak la nampak janggal sangat, tapi kalau da fanatic sangat dengan Hello Kitty..... dipersilakan. Rasanya tak lama korang mengunjungi HELLO KITY TOWN ni..... so boleh teruskan perjalanan ke tempat lain. Rancang perjalanan korang sebelum memulakan perjalanan. Ok ada satu lagi pesanan, kalau korang nak ke mana-mana di area Johor ni dengan menaiki teksi,sila pilih teksi berwarna MERAH...... jangan naik yang warna BIRU...... sekiranya korang dr bandar Johor menaiki teksi MERAH, boleh suruh pemandu teksi MERAH tadi ambik korang semula..... sebab tiada teksi yang murah di sana.... semua teksi BIRU.... MAHAL, ok jangan lupa tau..... di HELLO KITTY TOWN atau Johor Premium Outlets atau LEGOLAND..... semuanya sama ok.... sila ambik TEKSI MERAH dan suruh pemandu teksi MERAH tu ambik korang semula.... minta no tel siap2 ok.



Dalam sehari perjalanan kami sekeluarga sempat singgah di Johor Premium Outlets (JPO)..... Di sini tempat shopping barang berjenama....orang kata murah tapi rasanya sama saja harga disekitar JOHOR mahupun MALAYSIA..... cuma tempat ni macam di khaskan untuk korang senang nak shopping.... sebab semuanya ada di sini..... okla selamat bershopping.....


Sampai jer di JPO ni, tempat first yang aku cari tempat makan ahahhaah, lapar sangat-sangat masa ni.... so Mee Kari ala Johor jadi pilihan....


Nanti kalau korang datang.... jgn risau-risau..... makanan kat sini semua berpatutan.....


ok, selesai makan.....


Suasana malam di JPO...... sorry la tak dapat ambik gambar banyak-banyak kat sini utk tatapan korang..... bateri kamera da habis masa di HELLO KITTY TOWN tadi.....


Dah malam, mummy irfan, mak long & pak long tak habis-habis lagi memborong..... nasib baik kita tunggu kat dalam keta kan ada juga aircon......


Selamat Malam JPO..... so kitaorg balik dulu....


nanti kita sambung hari kedua pulak ok....... doakan la aku banyak masa terluang untuk blog ni.....


Nuffnang

Jom Share BLOG dsini