Nuffnang

Facebook

TAPAU vs Pacik Ganu

dalam minggu ni, rasanya mkn free jak... ada jak org yg suka mbelanja......sy mkn d kedai my untie br2 ni, sy mkn ikan bakar...adik sepupu sy yg bakar, ada byk lg la yg sy mkn kamu tgk la gambar2 d bawah ni..... sapa2 yg mau mkn ikan bakar atau mau mrasa masakan org sandakan bo la bkunjung ke Restoran My untie.....d Kingfisher, Kota Kinabalu..... lama juga aku d sana lepak2 sambil bgosip..... gosip2 tu biasa la almaklum je la aku ni kan Artis.... mesti byk gosip.....ahhaahhah....apa2pun tq la to my untie sbb belanja sy mkn....... i hope u all enjoy tq gambar2 dbawah ni...... sblm tu ada sy mau cerita sikit.... masa sy lepak2 d kedai my untie tu.... ada sorang bapa kpd seorg anak yg br mdaftar d ums dtg mkn d kedai my untie... org tengganu... bila aku bgosip2 dgn my untie... tu pakcik dtg....myampuk hampir 3 @ 4 kali la org tu dtg myampuk.... sy bkn apa.... x kisah la pacik tu byk tanya sbb dia br dtg g sabah, tp yg sy kisahkan tu ayam bckp sama itik...... pacik ganu tu ckp, bagusnya restoran dkat sabah ni, klu mkn nasi, nasi dia byk... smpi tak larat nak habiskan (pacik ganu ckp slang ganu)... macik aku pun jawab slang sabah.. x apa klu x habis bo TAPAU... (reaksi pakcik ganu : tekejut.... TAPAU??? dlm hatinya apa ni TAPAU) tu br satu kisah.....byk lg la yg dbualkan pakcik ganu tu sm my untie..... kesimpulannya apa2pun kita mesti cuba memahami bhs atau logad org lain.......buat my unti jgn marah ya sy tulis cerita TAPAU ni.....

Tauke kedai tgh myapu.....sbb br lepas hujan.


ni tauke kedai Handpon.... sebelah kedai mkn je


ni nama kedai handfon my sepupu......


ni my sepupu merangkap tauke kedai... tgh buatkan sy air paling special.....


sibuk ni asistant mgambil ais.... sbb Artis datang (aku la tu)


tukang bakar ikan yg malu2....


ikan yg telah siap dbakar........


ni la minuman yg special aku ckp td tu.........


tukang masak....bunyi2 oh tu kuali....mcm mskan cina

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini