Nuffnang

Facebook

Tempahan????

Assalamualaikum


Kesian kat korang kan, buka tutup blog ni, aku tak update2 juga ahahaha. Bulan puasa, mcm ni la.... ala engkau tak bulan puasa pun ko mcm nie juga... pemalas. Sori ye aku betul-betul sibuk, banyak sangat terima tempahan...... ???? tempahan??? jgn buat muka yg mcm tak pecaya tu.... tempahan jahit baju raya, tak juga.... tempahan buat kuih raya.... tak juga, tempahan buat langsir.... tak juga.... sebenarnya memang aku takde terima tempahan apa-apapun aku saja jer buat korang terkejut heeheh....

Bulan puasa da nak sampai di pertengahan so amcm puasa korang??? puasa aku setakat ni alhamdulilah dipermudahkan, harap korang pun sama. Korang da start buat kuih raya ker?? da beli bahan-bahan?? aku tahun ni.... sama mcm tahun-tahun lepas.... tapau kuih raya dari rumah my mum... nak buat kuih raya pun tidak, nak beli kuih tunjuk pun tidak..... bukan setakat kuih raya jer aku tapau, kek raya pun mcm tu juga.... pesanan buat my adik yg rajin buat kek raya tu.... sila asingkan kek untuk kakak ko bawa balik.... ahahhaha. Pesanan buat adik iparku pulak jangan lupa belikan kakak kek sarawak yang paling in di Sarawak tu ok,  jangan jeles, adik ipar aku orang sarawak.

Aku sebenarnya kalau kek ni kurang sangat... tak berapa gemar, klu kek tu takde pun takpe.... tapi kawan-kawan semua jgn risau.... aku paling suka menjamu orang aahahahha, doakan jak aku murah rezeki dapat la korang merasa kek free. Sebenarnya aku nak cerita pasal kek.... korang selalu tempah kek kat mana??? bukan kek hari jadi, kek untuk raya... atau rumah korang klu raya memang tak wajib ada kek??? klu tak wajib pun takpe, jom kita tengok kek2 yang aku syorkan untuk korang.


Kek Lapis India berintikan coklat cadbury.... tapi klu korang da tak nak mkn coklat cadbury apa kan daya.... tapi serius kek ni sedap....


Ni pun kek lapis india yang disaluti kelapa..... sedap 
 

 Kek lumut, da nama kek lumut mesti la hijau kan.... kalau buat kek apapun perlukan kesabaran... so korang bayar la harga kesabaran untuk orang yang buat kek ni.


 Nak buat kek lumut ni senang jer... adunkan semua bahan so jadila kek... tapi ada satu bahan dia yang susah nak cari.... "cepat dimasak lazat dimakan"


Kek Masam Manis : Kalau aku pergi beraya kan, hampir semua umah yang aku p ada kek masam manis ni.... rasa sama jer semua.... nampak cantikkan kek ni, korang ingat senang nak masak ni... nak kena lapiskan satu-satu.... lapiskan masak, kemudian lapiskan lagi... dan seterusnya... tapi kalau korang malas masukkan jer adunan tu sekali semua... tapi tak perlu la sampai gunakan 2 colour.


Kek Holiday Inn : ngapa nama kek ni bukan Kek Holiday Villa???? ahahha pandai2 jer nak ubah. ni pun sama kena lapis-lapis.... ni mesti lapis-lapiskan sebab kedua-dua adunan ni berbeza... warna tu boleh la korang nak ubah, warna pink ka, hijau ka... terpulang yang penting rasanya sedap.

Amaran : jangan ada yang telan air liur masa tgk gambar tu......

Aku cerita beriya kan pasal kek-kek ni.... macam aku pandai buat... memang aku pandai buat kek ni tapi korang jangan suruh aku buat tahap kesabaran aku tinggi nilainya ahahhaha, tapi jangan risau... aku ada tempat untuk korang order kek ni.

lupa nak kabarkan, gambar-gambar tu hasil dari encik google, thank you google. Kepada sesiapa yang nak tempah kek mcm kat atas tu.... boleh email aku : pajeet82@yahoo.com atau dgnorfazidah@gmail.com nanti aku bagi no tel orang yang boleh dan rajin nak buat untuk korang.... harga berpatutan (diskaun) diberikan kepada yang sebut nama blog ni.... masa order nanti. Area KK & Sandakan boleh order selagi kuantiti order belum ditutup, kepada area lain sori takder. 

Okla da panjang sangat leteran aku untuk korang, so Selamat ke bazar Ramadhan la.... bye...

 

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini