Nuffnang

Facebook

Pengembaraan di Kota Singa Berakhir di sini......





wah, hujan lebat.... dluar.... TV pun x dpt nak tgk.... so, apa lg sy pun buat2 rajin update blog..... nampakkan tajuk entry ni.... Episod akhir.... alhamdulilah sy berjaya juga mengakhiri cerita di Kota Singa ni..... pertama sekali sy nak berterima kasi kpd yg turut serta dlm percutian ni.... banyak kenangan manis & pengalaman kami selama percutian ni.... bermula dr Drama passport my adik ipar, klu nak tau cerita bo klik sini Terbayang Percutian di US

ingatkan Drama da berakhir di situ.... tp malangnya ada lg sambungan dr Drama ni.... ms hari kedua nak masuk Kota Singa.... semua org da tak sabar nak p, Adik sy yg Ke3 & Family akan bermalam d Kota Singa... yg lain semua balik JB..... nak d jadkan cerita... ketika dlm bas semua org belum perasan apa2 lg.... ingatkan tiada apa yg tinggal.... tp bila da smpi imigresen Singapore... baru perasan, teka la apa yg tertinggal.... bukan passport.... tp Beg Pakaian, kan adik sy & Family nak bermlm d Kota Singa.... tp pakaian tak bw... ahhahah, ada2 jakkan... ni dsebabkan terlalu excited nak p Kota Singa... masalah dpt di atasi.... syukur Alhamdulilah..... kenangan buat kita semua kan.....
















Kali Terakhir sy nak mention kat sini... US Singapore Best.... insyaAllah satu hari nanti sy akan datang lagi..... tp klu dtg ke kota singa jgn lupa p Marina Bay Sand ok.... satu lg klu dtg kota singa jgn lupa p Merlion Park, ni mercu tanda Kota Singa.....






pada episod yg lalu.... klu tak silap episod pertama pengembaraan ni.... sy ada mention pasal kebersihan Kota Singa ni..... nak mention sekali lagi..... Kota ni tak de la bebas dr sampah.... ada juga sampahnya.... cuma bandar ni dkata kan bersih sbb pembangunannya yg teratur bkn sebab bebas dr sampah sarap... sy ckp mcm ni sbb sy sendiri nampak sampah bersepah2.... jgnla nak agung2kan NEGARA Jiran tu.... Malaysia pun Bersih apa.... mungkin klu ada org ckp Malaysia tu Kotor.... sbb diaorg yg tak tau nak jaga KEBERSIHAN kan......







Sampai di sini saja Pengembaraan Kita..... mungin 10 @ 15 tahun akan dtg sy akan pergi sini lg tp x tau la dgn sapa kan????? sapa nak ikut.... Mesti c Lija sm C Tom... angkat tangan ni... ehehehe.... ok la jumpa lagi d percutian akan dtg.... INsyaAllah... sblm sy mengakhiri Episod ni sy nak memohon maaf kpd semua pembaca blog ni.... sori lambat update Pengembaraan ni.... buat korang tertunggu2.... bye......








Nuffnang

Jom Share BLOG dsini