Nuffnang

Facebook

Andaianku benar belaka.....

akum u all..... jam3 ptg... cuaca d KK ni, mendung jak... tp mendung tak semestinya hujan kan.... tu andaian semata mata, becerita pasal andaian ni, tanya pd diri kita adakah kita ni, tergolong dgn org yg suka membuat andaian???? fikir2 kan la.... di bawa ni sy ceritakan beberapa situasi.....


1) Negatif : ko tinggal dmana?
Positif : aku tinggal d pantai dalam (Positif tak mention pun pantai dlm area mn)
Negatif : oh.... rumah flat tu... yg susah parking tu...

wahai EN Negatif, jgn la pandai2 buat andaian, EN Positif tak tinggal Flat dia tinggal umah banglo..... area pantai dalam tu bkn umah flat je yg ada....


2) Negatif : ko asal mana??
Positif : aku asal Sabah (di sabah, byk bangsa, bukan satu jer....)
Negatif : oh... org BUGIS...

wahai En Negatif, suka2 je ckp En Positif org Bugis padahal muka En Positif tu mcm CINA (buta ke apa En Negatif tu)..... jgn la mentang2 di ckp dia asal SABAH.... terus pandai2 buat andaian.....

Gambar : mendung tak semestinya hujan.....



di antara kita ni pun kadang2 suka juga buat andaian, mcm anugerah juara lagu br2 ni, semua org andaikan YUNA yg menang TUP TUP Ana Raffali.... kan tak betul anadaian tu. ni pendapat sy, jgn pulak ada yg marah.... sy buat entry ni just nak kongsi cerita dgn korang..... okla jumla lg d entry akan dtg.... jgn jd mcm EN Negatif ok....

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini