Nuffnang

Facebook

Episod 2 Pengembaraan ke Kota Jakarta & Bandung

Assalamualaikum

Hai2… hoi… yahoi… semua, apa kabar? Sori ya lambat sikit nak update episode 2 pengembaraan di Kota Jakarta & Bandung. Ok sekarang juga kita sambung cerita, gigih ni mau update blog, jgn putus asa untuk selalu berkunjung kat blog ni ok. nampak tak gambar kat bawah…..

Ni la rupa paras Pasar Baru kat Bandung (gambar ni dr google).... Ala yg aku cerita adik aku hilang kat episode 1 tu….. ingat tak? Klu korang tak ingat atau belum baca… baik klik pada link ni utk baca episode 1. Keadaan kat Basar Baru ni sesak sgt2, almaklum la semua org gi sikit shopping… sapa gi Bandung mesti singgah kat sini k…. sekarang jom kita g Tago Tiga… tempat apa tu???? nama pun pelik TAGO TIGA….

Ni la Tago Tiga…. sori la dpt ambik gambar dari bawa kedai jer… sbb hari hujan… eheeh, sapa yg menggilai JEANS Levi’s & semua jenama jeans… bo la memborong kat sini sbb harga dia sgt la murah… serendah RM99 sehelai, original ok…. Rambang mata nak pilih, smpi sy yg nak beli sehelai ni pun sakit kepala nak pilih, terlalu banyak pilihan, sale dia dr 50% ke 70%...

Utk pengetahuan uollsss, sy bukan la penggemar jeans, sbb saiz badan tak mengizinkan sbb sekejap kecik kat sini, sekejap besar situ…. Eehehh, jadi sy tak beli satu pun jeans kat sini, sy belikan utk Suami sy jer…. tapi yg paling MEMBORONG kat TAGO TIGA ni… My Kakak & My Abg ipar.

Sy & Family member yg lain duduk2 kat luar kedai tunggu My Kakak & My Abg Ipar…. Sy rasa diaorg kat dlm kedai tu, pening kepala nak pilih terlalu byk pilihan… & terlalu ramai org berebut2 nak fitting…. Berapa lama pun diaorg pilih tak kesah la, yg penting ada ipad, iphone & ipod jadi teman kita org sambil tunggu diaorg kan…..

Dari satu outlet ke satu outlet kita org p, smpi sy pun tak sempat nak ambik gambar, almaklum la sibuk menghabiskan duit…. Bukan duit sy jer yg sy abiskan… duit my mum pun sy tlong habiskan…. ahaha… nampak tak betapa aku shopping sakan. Gambar kat bawa ni, salah satu outlet yg sy sempat ambik gambar…. RUMAH MODE (Rumah Mode = Rumah Model …. Ni abg supir la yg bgtau, bteul kan Pak WAWAN)….

Bayangkan la dr siang hari berjln tak sedar hari da malam…. baru rasa lapar… di RUMAH MODE ni bkn je ada tempat shopping kedai mkn pun ada…. Sy & My Mum & My adik mkn dulu….. sambil2 mkn, buka la ipad… tiba2 ada WIFI…. Rasa syukur sgt2 dpt la menghubungi My syg & buka FB…. Eehehheh. Lepas mkn sambung shopping lagi…. masa kat sini….. aku da mula kira2 duit da, hari esok kan masih ada. Jadi kena control duit eheheh, beli sehelai baju jerk at RUMAH MODE…. JOM kita gi Mkn Cendol….

Ni la dia cendol yg kitaorg mkn (hari ni saja aku da mkn 2x)…. Rasa cendol ni kat sini ada beza sikit, rasa kat sini diaorg tak pakai gula Melaka…. tapi rasa gula tu seakan2 gula-gula kelapa… tgk gambar kat bawah… ingat lagi tak gula2 ni?

Lepas dari RUMAH MODE kita g mkn….. tempat mkn kat indo ni semuanya cantik2… walaupun tmpt mkn tu nampak Exclusif tp mknan dia sgt2 murah… satu family mkn tak smpi RM100 pun… best kan…..

kreatif kan diaorg, menu pun a gempak..... belum mknan dia lg huhuhh

Nasi Ayam Penyek memang mesti mkn la klu da smpi kat indon ni, serius sedap…. Mkn malam kita org utk mlm ni… semuanya mkn nasi ayam + otak2…. Sedap

sebok jg dia, memilih menu.. mknnya tidak....

okla, smpi dcni dulu.... nanti kita mengembara lagi ok.... tunggu episad 3 ok.

sapa2 yg malu2 nak ko en kat cni, bo komen inbox sy d FB atau d email sy ni k

pajeet82@yahoo.com

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini