Nuffnang

Facebook

Tangan Kanan Ka tangan Kiri

assalamualaikum

lama da tak jumpa dlm dunia fantasi ni kan, sori yer... sibuk sikit, ni pun ada nak kongsi cerita sikit.... kepada yg tak sabar2 nak tunggu cerita dari indonesia (bandung & Jakarta) sabar ya.... kita beri lalu buat entri ni dulu.

Hari ni isnin (07/05/2012) tangan aku jd mcm dlm gambar kat bawa ni

nak di jadi kan cerita, sebenarnya da lebih sebulan tangan ni sakit tp di biarkan... ingatkan bo la baik sendiri... nah smpi la hari ni x jg baik2 , makin lama makin sakit aduiiiii, memang sakit d tambah2 lg klu mengangkat berat, mau teteriak jak endak.

ingatkan d mana sakit di situ la yg d urut... rupa2nya bahagian yg sakit (dekat pergelangan tangan) x d sentuh langsung, bahagian yg d urut (dekat belakang siku) yg d pukul.... d PUKUL, adoi sakitnya.... bayangkan la d pukul, mesti la sakit.

tgk gambar dbawah

nah, ni la alat yg dgunakan utk rawatan tradisional cina, gunting tu bukan salah satu alat k..... tu gunting kebetulan ada d atas meja tu ms aku ambik gambar ahhah, nanti korang takut pulak mau p urut d kedai uncle tu ahhah. kayu yg mcm uluh tu la dibuat memukul tangan, teringat pulak masa uncle tu pukul tanganku, aku sempat2 tarik balik, sakit oh. nampak tak sudu putih tu, tu pulak d buat utk mgeluarkan aingin2 yg ada dlm tangan.... masa ni rasa2nya bukan angin tangan jak yg mau keluar, angin yg kat bawah pun da tak bo tahan (kentut) jujur la.... tkentut juga tp takde la keluar bunyi... bau langsung tak terhidu, sbb lebih kuat bau2 ubat-ubatan cina kad dlm bilik tu ahhahah.

yg terakhir dia (uncle yg urut tu) pusing2 pegelangan tangan, sambil tarik... sakitnya smpi terteriak... "Adoi Uncle.... sakit nya" saat ni, klu bo d pindah sakit ni, aku mau Mr F yg rasa ni, supaya dia tau betapa sakitnya tangan bininya ni.... sedih jg la masa bini sakit mcm ni dia tiada..... apa nak buat kan... nak jg tunggu dia balik cni (KK), supaya bo p sama2 tp aku da tak bo tunggu, rasanya doanya setiap hari & doa kedua ibubapaku pun da cukup utk tahan sakit ni... Alhamdulilah.... kpd rakan FB yg mendoakan Tq semua.

Sapa2 mau tau tmptnya (likas) d mana bo call sy, sori tak sempat ambik gambar tmpat tu... sbb byk yg dfikirkan masa dalam keta, bo ka aku memandu, selamat ka aku smpi umah ni, alhamdulilah...aku selamat smpi, now pun ok da,siap bo update blog utk korang kan.... heheheh... ok la bye nanti kita jumpa lg update seterusnya utk Bandung n Jakarta indonesia k.... bye

lupa pulak tajuk entri kali ni, tangan kanan ka kiri... kedua2 tangan pun penting, syukurila & hargai la kurnian tuhan pd kita apapun bsyukur k..... bye

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini