Nuffnang

Facebook

saya x takut harimau tp KUCING?????

ni ada cerita best..... x tau la best ka x.... kamu pernah ka mkn dkedai mkn, nampak org yg takut kucing..... klu kamu nampak tu org mesti kamu ketawa atau ckp begini, "apa la org ni.... kucing pun takut..... " YA AKU TAKUT KUCING...... jgn kamu fikir kamu tu berani sgt ba.... masing2 mpunyai ketakutan masing2, ada org takut ULAR... tgk pun x bo, ada org takut rama2, ada org takut lipas.... jgn la kamu mentertawakan org lain ba...... sy mau cerita pengalaman sy takut sama kucing, sy takut kucing ni bkn takut sgt, cuma sy x bo sentuh tu kucing sama tu kucing x bo sentuh sy tu jak, klu tgk kucing tu jalan2 bo la ba, tapi kadang2 ada kucing ni yg x mkn saman, x takut org, org yg takut sm tu kucing..... ms sy kecik2 dulu, ada salah sorg my untie jahat sikit.... dia kasi masuk tu kucing dlm baju..... mcmana la sy x menangis kan???? ms d sekolah pulak, ada kawan2 yg jahat sikit, da tau sy takut kucing sana juga dia kasi tu kucing sama sy.... nagis lg, lg satu yg x suka, bila ms mkn d kedai mkn byk la kucing2 yg x mkn saman... x takut org..... smpi la sy kasi naik kaki d atas kerusi org lain tgk jak, smbil senyum2..... WHAT to do??? memang sy takut mau buat mcmana....... sy x la malu klu naikkan kaki d kerusi tu, tp org yg mkn dgn sy amcm..... mkn pun x tenang.... mesti ada yg ketawa2 bila baca ni kan.... jgn pulak kamu salah sangka.... x semestinya sy takut kucing sy jahat sama tu kucing, sy tau juga ba kucing tu binatang kesayangan Nabi kita...... apa2pun hidup mesti dteruskan walauapapun yg terjadi......


saya relax jak becerita with my adik sambil naik kaki atas kerusi, tp org sekeliling tu tersenyum2... sy andaikan jak sy ni artis diaorg tgk2 sy kan.....ahhahah


tgk la kucing tu.... walaupun kecik tp x mkn saman... x pandai takut....


wlaupun sy takut sm tu kucing... sy bo ambik gambar lg, tu ertinya... sy masi berani tgk & halau2 tu kucing......


ni my adik.... yg tlong kakaknya supaya tu kucing x dekat sm dia punya kakak yg takut kucing ni..... tq....

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini