Nuffnang

Facebook

Chesse Kek Roti Cacah

askum semua, entry paling laju pernah aku buat... hanya utk teman2 yg suka mkn kek tapi tak perlu oven.... 

hari ni aku mau ajar kamu buat kek sedap "chesse kek roti caca" jom tgk bahan2nya:-

ni cream crackers... "biskut ni kami panggil roti caca... so nama kek ni d ambil sempena nama biskut ni la..."


ok cream chesse ni mesti ada

 
Susu cap junjung.... 

utk pengetahuan semua gambar2 di atas ni ambik dr google jer...

senang nak dpt kan bahan2nya.... da ada semua bahan jom kita buat....

1. gaulkan cream chesse & susu junjung... ikut manis yg kamu suka la kan...

2. bancuh sikit susu junjung dgn air/ boleh guna susu dutch lady lowfat juga....

3. celupkan biskut dlm No.2 tadi dan Susun biskut cream crackers... dalam loyang/kontena apa2 la.... 

4. kasi layer2 jak dgn roti caca tu dlm loyang.... last sekali boleh letak serbuk nestum/milo... pastu masuk dlm peti sejuk...

sejam gitu boleh la mkn... 


klu ada x faham bo pm d FB... almaklum jer la entry paling laju kan... huhuh

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini