Nuffnang

Facebook

Siapakah PEMILIK Ipad2??? yg sgt bertuah

Askum….. kpd semua pembaca blog ni…. lama sgt tak update blog kan…. bukan takde idea… idea tu byk… masa yg takde nak becerita utk korang semua… jgn la marah kira ok apa, last update sy sempena hari Malaysia, September ok… now br Disember…. bkn betahun ok…. apapun sori….

Ok teruskan membaca, entri kali ni panas sikit… sbb ramai sgt bertanya, korang ingat ni kaunter pertanyaan…. Eeheh, kemungkinan kamu bertanya disini tu sbb saya adalah salah satu pemilik IPAD2…. Soalan yg sering ditanyakan…. mana lagi bagus IPAD2 ka atau Samsung Galaxy 10.1???? klu kamu tanya sy mestila sy cakap IPAD2 lg bagus, sbb sy pengguna APPLE, saya tak guna Samsung….. tapi yang paling sy x suka, ada sesetengah org yg belum menggunakan kedua2 gadget ini pandai2 buat kesimpulan sendiri… ni lebih bagus itu lebih bagus…. tak adil tau mcm tu…. klu diikutkan sy pun x bo bg pendapat sy sbb sy pengguna IPAD2 jer…. tp utk pengetahuan kita bersama yang mula2 sekali mengeluarkan tablet adalah Apple jika dibandingkan dgn Samsung. Sudah semestinya Samsung memperbaiki kelemahan APPLe…. Adakah Samsung dpt menandingi Apple???? Mungkin…..

Sy bg contoh ok….

1) IPAD2 Ketebalan (thin) 8.8mm manakala Samsung 8.6mm bezanya 0.2 sahaja…. Kan sy da ckp mesti Samsung cuba menandingi Apple walaupun sikit (0.2mm jer yg Samsung dpt buat)

2) IPAD2 Berat 601gram manakala Samsung 595gram bezanya 6gram sahaja….
yg lain2 tu pandai2 la buat review sendiri….

setiap sesuatu pasti ada keburukan & kebaikkan nya tersendiri….. mana yg pasti setiap keburukan tu pasti akan cuba di atasi…. Utk pengetahuan semua sebelum ni IPAD2 menggunakan iOS 4 kini sudah upgrade iOS 5…. Tidak smpi setahun da upgrade… insyaAllah tak lama lagi akan upgrade kpd yg lebih baik….. gadget lain x pasti pulak bo upgrade ka tidak…..

Ok cukup smpi dcni, harap korang dpt terima… tp klu ada yg nak tambah kelebihan2 keburukan gadget2 ni dipersilakan membuat komen di bawah…. tp sebelum kamu pi beli gadget2 ni… fikirkan NGAPA kamu mau beli gadget, utk apa???? Fikirkan kegunaannya, lepas tu baru fikir gadget mana yg sesuai dgn kehendak kamu… baru beli ok. Gadget2 ni sentiasa jak update ok, mungkin setahun lg ke beberapa bulan kemudian keluar da gadget baru, mungkin IPAD2.1 atau IPAD3 atau Samsung Galaxy 10.11 atau Samsung Galaxy 11.1…. jadi tgk gadget mana yg tak akan dtelan zaman… aku da bg hint pun klu kamu x tau nak pilih yg mn pun tak tau la….

Sblm sy mengakhir entri kali ni, sy memohon maaf sekiranya perbandingan yg sy buat ni berat sebelah (lebih berat kepada ipad2) mestilakan sy kan pengguna Apple… tp bila kamu da beli gadget2 yg kamu suka…tak perlu nak p tgk2 gadget lain dan sayangi la gadget anda…. Sy buat perbandingan ni pun sbb ramai betul yg bertanya, klu ikutkan hati buat apa nak tgk gadget lain kan, tp sy tak pernah MENYESAL menjadi PEMILIK kpd IPAD2, walaupun sy da buat review gadget2 lain…. Terpulang kpd individu masing2 ok, tepuk dada tanya selera.......

Anugerah Skrin baru2 ni guna IPAD2 (Apple) utk smpikan anugerah…. takde pulak diaorg guna Samsung Galaxy ngapa erkkk???? Sure ada yg marah ni bila baca… eheeheh bye

tengok dlm gambar di atas ni... sapa yg bw geng.... takut kalah la tu

IPAD2, tgk cantikkan...

Samsung Galaxy 10.1

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini